Se alla

Riksdagslista för Liberalerna Kronoberg riksdagsvalet 2022 

Måndag 14 februari 2022

MARIA , HOCKEYMAMMA OCH SPECIALISTSJUKSKÖTERSKA TOPPAR LIBERALERNA KRONOBERGS RIKSDAGSLISTA.

Maria Grans 52, Ljungby utsågs på ett digitalt nomineringsmöte 10 februari 2022 att toppa riksdagslistan för Liberalerna Kronoberg.

”Det var skolfrågorna som gjorde att jag engagerade mig politiskt.”, säger Maria, ”men också för att kunna bidra till ett ännu bättre Kronoberg och Sverige” fortsätter hon. Hälso- och sjukvårdsfrågor och sådant som berör regional utveckling och infrastruktur är andra frågor Maria brinner för.

För Maria är det viktigt att planera och ta politiska beslut i ”lagom takt” för framtiden, så att det finns flexibilitet och följsamhet för den allt snabbare utvecklingen inom forskning och teknik.

Maria Grans är född och uppvuxen i Ljungby. Hon har jobbat inom hälso- och sjukvård i drygt trettio år, är utbildad specialistsjuksköterska och arbetar sedan 14 år som avdelningschef på kirurgavdelning 6 på Ljungby lasarett. Hockeyintresset är stort och Maria är hockeymamma, just nu mest för yngste sonen av tre som finns i Los Angeles Kings organisation. Maria är ledamot i regionfullmäktige, ersättare i regionstyrelsen och Liberalernas representant i Regionala utvecklingsnämnden.

Tvåa på listan är Yngve Filipsson Växjö, välkänd för många kronobergare både som tidigare chefsrektor på Katedralskolan och för sitt mångåriga engagemang som en av Kronobergs mest profilerade regionpolitiker.

Yngve Filipsson följs av Christina Rosén Växjö, filosofie doktor i språkvetenskap och lektor i tyska på Linnéuniversitetet. Omsorgsfrågor, inte minst äldrefrågor, är något som fick Christina att engagera sig i politiken. Christina brinner också för utbildningsfrågor med fokus på de moderna språkens ställning i grundskola och gymnasium.

”Medborgare med goda språkkunskaper är livsviktigt för vårt näringsliv och internationella utbyten. Med goda språkunskaper får du också ett rikare liv i en global värld”, säger Christina. Christina har för närvarande uppdrag för liberalerna i Växjö Citysamverkan och Patientnämnden.

”Jag är oerhört glad för att vi  har tre så bra kandidater i topp på vår riksdagslista ”, säger Gunnar Nordmark ordförande för Liberalerna Kronoberg. Med bakgrund i regionpolitiken, sitt jobb inom vården och med förankring i idrottsrörelsen är Maria ett starkt förstanamn.” fortsätter han.

”Yngve Filipsson står för erfarenhet och kontinuitet och Christina Rosén med yrkesliv  i både skola och på universitet och med stort nytänkande, gör att vi har en fantastisk topptrio” avslutar Gunnar Nordmark som i ett flertal val toppat Liberalerna Kronobergs riksdagslista, men som redan före valet 2018 hade bestämt att det var sista gången han kandiderade som listetta.

Hela Liberalerna Kronobergs riksdagslista återfinns nedan.

Riksdagslista för Liberalerna Kronoberg riksdagsvalet 2022
1.  Maria Grans
2. Yngve Filipsson
3. Christina Rosén
4. Michael Färdig
5. Rickard Karlsson
6. Lars Rejdnell
7. Eva R Ericsson
8. Erik Persson Timm
9.Ulf Larsson
10. Anders Landin
11. Görgen Pihlgren
12. Ola Sennehed
13. Lucas Modig
14. Albert Sadiku
15. Annika Schilling
16. Ingegerd Lennartsson
17. Gunnar Nordmark
18. Karin Sjöblom